Read De verovering van het geluk by Bertrand Russell Free Online


Ebook De verovering van het geluk by Bertrand Russell read! Book Title: De verovering van het geluk
The size of the: 669 KB
Edition: Bright Lights
Date of issue: 2007
ISBN: No data
ISBN 13: No data
The author of the book: Bertrand Russell
Language: English
Format files: PDF

Read full description of the books:

`Dieren zijn gelukkig zolang ze gezond zijn en genoeg te eten hebben. Mensen zouden dat eigenlijk ook moeten zijn, maar ... dat zijn ze niet.'
In het inmiddels klassieke boek De verovering van het geluk filosofeert Russell op toegankelijke wijze over de mogelijkheden geluk te bereiken en ongeluk te bestrijden. Hij keert zich af van de op schuld gebaseerde moraal en is ervan overtuigd dat de meeste mensen die ongelukkig zijn, op eigen kracht geluk kunnen vinden.
Op scherpe, onderhoudende wijze relativeert Russell het belang van materiële zaken en een carrière die ten koste gaat van alles, en pleit hij voor een levenswijze waarin oog is voor het geluk dat het gezinsleven kan brengen. Daarnaast is hij voorstander van een combinatie van het moederschap en een baan buitenshuis; zijn ideeën zijn verrassend actueel.
De verovering van het geluk bestaat uit twee delen. In het eerste deel beschrijft Russell oorzaken van ongeluk, waaronder jaloezie, verveling en angst voor de publieke opinie. In het tweede deel beschrijft hij oorzaken van geluk: enthousiasme, genegenheid, het gezin, werk en interessen.

Read Ebooks by Bertrand RussellRead information about the author

Ebook De verovering van het geluk read Online! Bertrand Arthur William Russell, 3rd Earl Russell, OM, FRS, was a Welsh philosopher, historian, logician, mathematician, advocate for social reform, pacifist, and prominent rationalist. Although he was usually regarded as English, as he spent the majority of his life in England, he was born in Wales, where he also died.

He was awarded the Nobel Prize in Literature in 1950 "in recognition of his varied and significant writings in which he champions humanitarian ideals and freedom of thought."
Ebooks PDF EpubAdd a comment
Read EBOOK De verovering van het geluk by Bertrand Russell Online free

Download PDF: de-verovering-van-het-geluk.pdf De verovering van het geluk PDF